Négy éve, 2016. április 1-én született meg a Facebook oldal, amely ezen idő alatt közel 1500 magyar embernek nyerte el a tetszését és pontosan 296 bejegyzés készült rajta. Ezen esemény megünneplése alkalmából ma megnyílik a hivatalos magyar Edith Piaf weboldala is, a piaf.hu folyamatosan bővülő tartalmakkal.

A kezdetek – néhány szó a Facebook oldalról

Minden kezdet nehéz, szokták mondani és ezt a saját bőrömön is megtapasztaltam, amikor belevágtam ebbe a projektbe. Hat hónapba telt (szeptember 6.) mire megérkezett az első 10 kedvelő, akiket egy hihetetlenül amatőr módszerrel szereztem meg, miután láttam, hogy hónapokig a senkinek posztoltam. A moly.hu oldalán megnéztem, kinek van könyve Piafról, hiszen őket nyilván érdekli a téma, és privát üzenetben meginvitáltam őket az oldalra. Az első 10, az “alapítók” így érkeztek. Volt kikért csinálni végre és nem csak céltalanul irkáltam. Az év végére már 60-an voltunk.

További adatok számokban

Nem sokkal az első évforduló után, 2017. május 3-án mérföldkőhöz érkezett az oldal: 100-an lettünk! Rendkívül boldog voltam, pedig ekkor még nem tudtam, hogy ez csak a kezdet! Fél évvel később ez a szám 200-ra nőtt és a 2018-as évet már közel 300 emberrel kezdtük. Innen már nem volt megállás. Decemberre 500, 2019 nyarára pedig 800 volt a követők száma. 2020. január 14-én elértük a várva várt 1000-ret!

Az új weboldalról

Próbáltam összegyűjteni minden, számomra fontos információt, nem ismert adatokat. Mivel eddig ezeket még senki sem gyűjtötte össze nálunk egy helyen, most itt az alkalom, hogy minden Piaf rajongó kedvére kutakodjon, annak ellenére, hogy nem beszél franciául (A menüben, az “Érdekességek” pont alatt. Az “Emlékezete” szintén tartogat újdonságokat sokak számára).

A bejegyzések folyamatosan bővülnek, amelyeket a “Blog” menüpont alatt találhatnak meg. Ezek a Facebook oldalon folyamatosan megosztásra kerülnek, így nem kell mindig belépni, megnézni, hogy van-e friss cikk.

Külön köszönet…

Sokan segítenek az ötletelésben az oldallal kapcsolatban, sokan járultak hozzá érdekes információkkal, tárgyakkal a munkához. Szeretném ezeket a személyeket ábécé sorrendben felsorolni és, mivel úgy gondolom igazán megérdemlik, a “Külön köszönet” menüpontban állandó helyük van az oldalon.


ANTHONY BERROT-NAK
aki nélkül sosem kezdtem volna el a Piaf kutatásokat, gyűjtést

HENRIETTE KIKKERT-NEK
drága “keresztanyámnak”, aki mindig gondol rám ha valamiből van egy felesleges példánya…

HIRS JUDITNAK
a sok ötletért és segítségéért, hogy jobb legyen az oldal!

KEREPECZKINÉ ZELENYÁNSZKI ILINEK
a töretlen Piaf rajongásáért, a rendkívüli szeretetéért és a sok sok újságcikkért.

MERICS NIKOLETTNEK
a nyilvános szereplések és a közös munka lehetőségéért, amely lehetővé tette, hogy jobban megismerjék az oldalt!

STEVE NORMANDIN-NAK
a sok hasznos, érdekes infóért, többek között Piaf kanadai tartózkodásáról!

Kategóriák: Egyéb

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük